top of page
Åse Børset og Gøran Bolme

Foto: Nathan W. Lediard 

OM OSS

Ja, vi har sett troll! Og vi, det er Gøran Bolme og Åse Børset. I 2014 etablerte vi iTrollheimen AS. To år senere, etter en rekke uforklarlige hendelser, begynte vi for alvor å forske på troll. Vi forstod raskt at det alltid er noe i eventyrene som er sant. Det vi har oppdaget i løpet av disse årene som trollforskere, er kunnskap som ikke kan holdes skjult lenger. Derfor åpner vi nå verdens første og eneste forskningsstasjon for arten troll – Home of the Trolls.

 

Hvorfor Home of the Trolls?

Trollforskningen har lært oss at trollene er våre naturforvaltere.  Trollene er helt avgjørende for at naturen i Trollheimen holder seg så fin. 

Med Home of the Trolls vil vi formidle kunnskapen om trollheimstrollene videre, slik at flest mulig kan få lære hvor viktig trollene er for oss mennesker og naturen vi lever i.

Velkommen til Trollheimen

Til et fjellområde der grønne, skogkledde og frodige daler skjærer seg inn mellom høye fjell, i sporene etter isbreene som engang formet dette landskapet. Her kan du oppleve og utforske seterdaler og kontrastrike fjellområder med en gammel og eventyrlig sjel.

Trollheimen var det aller første området som ble isfritt etter siste istid, og det aller første området der det fantes Troll. Som et smykke i halsgropa på Norgeskartet ligger dette frodige og kontrastrike fjellområdet som kalles Trollheimen. I vest ruver utilgjengelige tårn og tinder opp mot 1800 meters høyde, klemt mot Nordmørske fjorder. Fjellene står der på rekke og rad, som trofaste vaktguder fra svunnen tid.

 

Dette er Trollheimen. Home of the Trolls. Som navnet tilsier, her skjer det mystiske kanskje uforklarlige ting hver eneste dag.

bottom of page